Förresten...

...jag kan ju faktiskt publicera den här texten också, visserligen en vecka gammal och så, men... ändå :)

Okej, skriver det här sittande i sängen på vårt hostel, Railway Square YHA, klockan är typ kvart över åtta och jag inte sova.. Så innan jag kommit åt internet så jag kan publicera det här är det redan lite gammalt... Men, whatever :)

Vad härligt det är att ha å, ä och ö igen! Australiensiska tangentbord är rätt annorlunda mot svenska på andra sätt också; enterknappen är mycket mindre, frågeteckenet sitter på ett helt annat ställe o.s.v. Blir till att tänka annorlunda när man ska använda ett sånt!
Andra saker vi har upptäckt är att signalen när det blir grön gubbe vid övergångsställena är rätt rolig,( låter som när man skjuter med en sån där laserpistol), att det kan faktiskt vara mer problematiskt än man tänkt sig att inte kunna dricka kranvattnet, att det faktiskt inte behöver vara så illa att bo på hostel (om man bortser från när man vaknar mitt i natten och behöver gå på toa, men inte vill väcka de andra sju i rummet genom att tända lyset så man på något vis lyckas klättra ner från andra våningen i sängen, hämta allt man behöver inför sitt toabesök i mörkret, ta sig till toaletten där man tack och lov kan tända lyset, och sedan krångla sig tillbaka till sängen i mörkret, för att sedan på morgonen, när klockan ändå är åtta på en fredag, få en smärre utskällning för att man råkar prata lite med sin kompis när man ska ner och käka frukost)... Och just ja, det finns otroligt snygga surfare här :)

Hur som helst, vi har haft väldigt dåligt väder ända sedan vi kom (vilket alla australiensare ber om ursäkt för, och nu är det värre än någonsin. Det har regnat hela natten, och bara vräker ner nu också. Anna och jag som hade tänkt gå till Operahuset och Harbour bridge idag. Känns inte direkt lockande nu, men det blir nog ett besök på Coles för att handla lite mat, och så måste man nog inse att man behöver ett paraply. Blir väl en sväng på City Market också då. Men Sydney är dyrt, och tydligen väldigt uppbokat över jul och nyår, så blir nog till att dra sig uppåt innan dess.

Igår gjorde vi vårt första krogbesök också, WTC bjöd på snacks och två gratisdrinkar, och i baren stod, tro det eller ej, en svensk kille, från GÄVLE! Det är helt sjukt vad världen är liten. Och inte nog med det, Erica, en annan svenska, är praktiskt taget uppvuxen i Järvsö, haha :D
Nä nu är jag hungrig, frukost nästa :)

Puss och kram!

PS. Tackar gud för att inlägget inte försvann nyss när datorn startade om sig. Hade aldrig orkat skriva om det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0