Cairns!

Förkylningen satte stopp för surfcampplanerna denna vecka, så istället bokade jag och anna i måndags ett flyg till Cairns! åkte i tisdagsmorse, och det var verkligen det bästa vi kunde ha gjort! dels för vädrets skull, när vi steg ur planet slog värmen emot oss, vi som liksom vatr klädda i långbyxor och stickatröjor för att det var så kallt i Sydney.
transfer till vårt hostel gilligans, och checkar in på världens bästa rum, nr 118! Världens trevligaste människor, som en riktig liten familj. en salig blandning, en irländare, tre engelsmän, en amerikan,... åoch så landskapet, äntligen lite natur, jag är verkligen ingen stadsmänniska. så, blev utgång på tisdag, onsdag och antagligen ikväll med :) men jag nästan deppig när folk checkar ut och åker vidare, nu är det bara Kari kvar av de som var här när vi kom. Men men, sånt är livet..
sammanfattat nu då, Cairns är tusen gånger bättre än Sydney, inte samma stress, finare natur, trevligare människor, bättre väder... ´det är jättemycket engelsmän här, övervägande engelsmän!

Okej, förlåt för ett rätt osamanhängande, inte så fint författat inlägg, eventuella stavfel beror på att det är en grej ivägen så jag inte ser vissa ord när jag skriver. efter att ha legat en hel tag vid poolen orkar jag inte riktigt by mig heller :) Usch vad det är tråkigt när folk åker iväg. nepp, nu ska jag hoppa in i duschen, sen ska vi gå och få våran free meal :)
Puss och kram

Förresten...

...jag kan ju faktiskt publicera den här texten också, visserligen en vecka gammal och så, men... ändå :)

Okej, skriver det här sittande i sängen på vårt hostel, Railway Square YHA, klockan är typ kvart över åtta och jag inte sova.. Så innan jag kommit åt internet så jag kan publicera det här är det redan lite gammalt... Men, whatever :)

Vad härligt det är att ha å, ä och ö igen! Australiensiska tangentbord är rätt annorlunda mot svenska på andra sätt också; enterknappen är mycket mindre, frågeteckenet sitter på ett helt annat ställe o.s.v. Blir till att tänka annorlunda när man ska använda ett sånt!
Andra saker vi har upptäckt är att signalen när det blir grön gubbe vid övergångsställena är rätt rolig,( låter som när man skjuter med en sån där laserpistol), att det kan faktiskt vara mer problematiskt än man tänkt sig att inte kunna dricka kranvattnet, att det faktiskt inte behöver vara så illa att bo på hostel (om man bortser från när man vaknar mitt i natten och behöver gå på toa, men inte vill väcka de andra sju i rummet genom att tända lyset så man på något vis lyckas klättra ner från andra våningen i sängen, hämta allt man behöver inför sitt toabesök i mörkret, ta sig till toaletten där man tack och lov kan tända lyset, och sedan krångla sig tillbaka till sängen i mörkret, för att sedan på morgonen, när klockan ändå är åtta på en fredag, få en smärre utskällning för att man råkar prata lite med sin kompis när man ska ner och käka frukost)... Och just ja, det finns otroligt snygga surfare här :)

Hur som helst, vi har haft väldigt dåligt väder ända sedan vi kom (vilket alla australiensare ber om ursäkt för, och nu är det värre än någonsin. Det har regnat hela natten, och bara vräker ner nu också. Anna och jag som hade tänkt gå till Operahuset och Harbour bridge idag. Känns inte direkt lockande nu, men det blir nog ett besök på Coles för att handla lite mat, och så måste man nog inse att man behöver ett paraply. Blir väl en sväng på City Market också då. Men Sydney är dyrt, och tydligen väldigt uppbokat över jul och nyår, så blir nog till att dra sig uppåt innan dess.

Igår gjorde vi vårt första krogbesök också, WTC bjöd på snacks och två gratisdrinkar, och i baren stod, tro det eller ej, en svensk kille, från GÄVLE! Det är helt sjukt vad världen är liten. Och inte nog med det, Erica, en annan svenska, är praktiskt taget uppvuxen i Järvsö, haha :D
Nä nu är jag hungrig, frukost nästa :)

Puss och kram!

PS. Tackar gud för att inlägget inte försvann nyss när datorn startade om sig. Hade aldrig orkat skriva om det!


Sorry!

Här sitter jag och säger att jag ska bli bra på att blogga, men det är nog verkligen inte min grej, kanske för att jag inte är en "datamänniska", haha. Men jag kan dra en sammanfattning av vad vi har gjort sedan senaste inlägget:

Fredag: fest, gratisdrinkar och snacks från work and travel på ett ställe som heter sidebar, sedan drog vi vidare på scubar. Haha, det kan vara rätt spännande att prata med fulla människor som pratar ett annat språk, engelska låter inte alltid som engelska.

Vi gick från vårt hostel Railway Square till operahuset, och det var första dagen vi hade fint väder. Måste ha varit... på  lördag? Kanske? Alltså, jag blev nästan euforisk, det var såååå fint! Inga bilder kan göra Operahuset i Sydney, badande i solsken, rättvisa, man måste se det själv! Och så såg vi såklart Harbour Bridge. Det enda negativa var väl att mina fotleder höll på att smälla av innan vi var tillbaka på hostelet eftersom jag hade valt att ha mina sandaler (=inget stöd för feltrampande fötter över huvud taget) på mig. VAr meningen att det skulle bli scubar även denna kväll, men Anna och jag deckade kl sex och vaknade ett på natten, så då var det liksom lite försent...
ige
På södagen gick vi runt på stan har jag för mig, chillade. Bokade nytt hostel.

Måndag var lika med flyttdag, skönt att komma från storstadskärnan till vårt Beachhostel i Collaroy :) En liten lantis som jag trivs inte så jättebra i storstäder där det forsar fram människor precis överallt. Självklart blev det sol på en superlång strand, med finkornig sand och bad i havet :)

Tisdag blev det lite hemlängtan och en utflykt in till stan igen, för att besöka Sydney Aquarium och Sydney Wildlife. Vilka "konstiga" djur det finns, helt olika från dem vi har i Sverige. Det var häftigt och se, och att gå på zoo är väl lite av ett måste när man är utomlands, men jag gillar egentligen inte zoon. För trångt och onaturligt för djurens bästa tycker jag, som ju är renodlad djurvän.

Sedan har vi ju haft så roligt att både Anna och jag har dragits med förkylningen från helvetet, så resten av dagarna har i stort sett gått ut på att vila eftersom vi ska åka iväg på surfcamp på måndag. DÅ vill man nog vara så frisk man bara kan. Det enda vi har gjort är att gå ut och käka, gått och handlat, och så har vi unnat oss att gå på bio i Warriewood, Br
eaking Dawn :)
Nattljuden i Australien är så annorlunda mot för dem i Sverige, låter som de är hämtade från nån relax-cd eller nåt. Det är lite mysigt :) Vad som däremot INTE är mysigt är kackerlackorna som fyller trottoarerna på kvällen, SÅ VIDRIGA! Och igår kväll satt det en på väggen i vårt rum, inte okej. Jag och Anna var i upplösningstillstånd och jag insåg att jag var tvungen att gå och hämta hjälp, kl tolv på natten.... Som tur var kom vår rumskompis Jennie hem från jobbet i samma veva, så då kunde hennes vän ta bort den! Hehe

Det är helt sjukt vad dagarna känns mycket längre här än hemma, känns som att vi varit här mycket längre än en och en halv vecka. Det är också ganska otroligt hur en sån här resa, så pass tidigt, kan få en att förstå vad man verkligen har för drömmar och visioner för sitt liv :)

Jaja, nu ska jag dra med mig Anna och handla tror jag, måste köpa kött, grönsaker och frukt! HAr blivit dåligt av de varorna sen vi kom hit. Saknar redan mammas mat! 
Haregött!

Här var det miningen att det skulle finnas lite bilder, men internet är ju helt sjukt segt!!!!!!!!


RSS 2.0